Logo Californie-Vakantie.nl

Bezienswaardigheden in San Francisco

San Francisco is voor vakantiegangers een zeer aantrekkelijke stad. Het is er misschien niet altijd even warm als in de wat zuidelijker gelegen steden van Californië, maar de sfeer, de heuvels en de vele bezienswaardigheden geven de stad een uniek karakter. Alleen daarom al zou San Francisco in geen enkele rondreis door het westen van Amerika mogen ontbreken.

Het leuke van San Francisco is dat er altijd wel wat valt te ontdekken in één van de vele sfeervolle wijken van de stad. Van prachtige Victoriaanse architectuur tot grappige winkeltjes tot geweldige restaurants: in San Francisco vind je het allemaal!

Hieronder staat een overzicht van de populairste hoogtepunten van San Francisco. Mocht je zelf nog een tip hebben voor een leuk uitstapje in San Francisco: Ik hoor het graag!

Golden Gate Bridge

De Golden Gate brug is natuurlijk één van de belangrijkste hoogtepunten van San Francisco. Het is de beroemdste brug van Amerika en misschien wel de hele wereld en mag dus zeker niet ontbreken op je lijstje met hoogtepunten. Je ziet de brug het beste door er over heen te wandelen of te fieten maar je kunt er natuurlijk ook overheen rijden met bijvboorbeeld een Hop-On, Hop-Off bus. Meer informatie en tips voor je bezoek aan de Golden Gate Bridge vind je op de Golden Gate Bridge pagina.

Alcatraz Island

Alcatraz is een eiland in de baai van San Franciso met daarop de beruchte gevangenis die bekend is geworden door diverse Hollywood films. Het eiland is zeker een bezoek waard waarbij je een uitgebreide audiotour krijgt van de gevangenis. Zorg dat je je kaartjes tijdig reserveert! Meer informatie over Alcatraz vind je op de Alcatraz pagina.

Chinatown

Een ander hoogtepunt van San Francisco is Chinatown. In deze Chinese wijk van San Francisco vind je exotische winkeltjes en marktjes met onder andere verse groeten en fruit. Het is er altijd druk met toeristen, maar als je de zijstraatjes in gaat dan wordt het al gauw rustiger en authentieker. 's Avonds kun je er terecht voor een heerlijk Chinees diner in één van de vele restaurants.

Fisherman's Wharf

Fisherman's Wharf is een toeristische trekpleister in San Francisco gelegen nabij een aantal pieren van waar vroeger werd gevist. Tegenwoordig is het meer een enorm winkelgebied dat zich richt op alle toeristen die er komen. Het bekendst is Pier 39, een soort Disney-achtige mall van meerdere verdiepingen gebouwd op een pier. Sommigen vinden het fantastisch en anderen weer verschrikkelijk. Je hebt hier wel een prachtig uitzicht op Alcatraz en je kan hier ook gaan kijken naar de zeeleeuwen die zich rondhangen aan de westkant van de pier.

Cable Cars

San Francisco staat ook bekend om zijn heuvels en de kabeltrams die daar over heen rijden. Er worden nog maar 3 routes gereden maar dit zijn wel de enige overgebleven kabeltrams ter wereld. Kaartjes kun je aan boord bij de conducteur kopen en kosten $5 per persoon per rit. Meer informatie vind je op SFCableCar.com

Lombard Street

Lombard Street staat bekend als "crookedest street in the world" (de meest gekromde straat ter wereld). Deze straat met zijn vele bochtjes en bloemenperken trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Velen staan in de rij om er doorheen te rijden maar je ziet het eigenlijk het beste door er langs te lopen.

Haight-Ashbury

Deze hippie wijk grenst aan het Golden Gate Park en is bekend in de volksmond als de Haight (spreek uit: heet). In deze wijk vind je voornamelijk oude en nieuwe winkeltjes die kleding verkopen en dan vooral vintage kleding.

Union Square

Union Square is zo'n beetje het centrum van de stad qua toerisme. Je treft er grote warehuizen, dure boutiques, goeie restaurants en een heel veel hotels. Van hier uit kun je naar allerlei wijken lopen zoals Chinatown, SoMa, Nob Hill en The Financial District. Een goed beginpunt van waaruit je de rest van San Francisco kunt verkennen en perfect voor een dagje winkelen.

Alamo Square

Alamo Square is een woonwijk en park in het westelijk deel van San Francisco. Het is beroemd geworden door de zeven kleurrijke herenhuizen in Victoriaanse stijl die liggen aan de oostzijde van Alamo Square park. Deze zeven huizen staan ook wel bekend als de "Painted Ladies". In het beginstukje van de komedieserie "Full House" zie je de huizen ook.

San Francisco Museum of Modern Art

Het San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA) is één van de meest toonaangevende moderne kunst musea ter wereld en op het New York Museum of Modern Art na, het belangrijkste moderne kunst museum van Amerika. Je vindt er zo'n 26.000 verschillende werken (schilderijen, beelden, foto's, etc.) uit de 20e eeuw. Kortom, een must-see voor kunstliefhebbers!