Logo Californie-Vakantie.nl

Vliegen naar Californie

Je vakantie naar Californië begint met de vlucht er naar toe. Bij het boeken van je vlucht kun je diverse keuzes maken. Vlieg je rechtstreeks of met een tussenstop? Naar welke luchthaven vlieg je? Met welke luchtvaartmaatschappij? Op deze pagina probeer ik je te helpen met het maken van die keuzes.

De grootste luchthavens van Californie

Als je naar Californië vliegt dan land je meestal op één van de 3 grootste luchthavens: Los Angeles International Airport (wordt soms ook wel LAX genoemd), San Francisco International Airport (SFO) of San Diego International Airport. Sommige zullen ook landen op de nabij gelegen luchthaven van Las Vegas. Op welke van deze luchthavens je land is uiteraard afhankelijk van je reisschema. Bij een compleet verzorgde rondreis is dat schema voor je samen gesteld, maar je kan er ook voor kiezen om je eigen reisschema samen te stellen.

Rechtstreeks of met een tussenstop?

KLM Airlines

De keuze voor een nonstop vliegen of met 1 of meerdere tussenstops is meestal een persoonlijk. Het comfortabelst is uiteraard rechtstreeks, zeker als je met reist met kinderen. Rechtstreeks is de totale reisduur het kortst en je hoeft maar 1 keer in te checken, door de douane en de beveiliging. Maar een vlucht met 1 of meerdere tussenstops is vaak goedkoper. Daarnaast kan een tussenstop de lange reisduur in tweeën delen. En je hebt een ruimere keuze aan luchtvaartmaatschappijen.

KLM is de enige maatschappij die rechtstreeks vliegt op Los Angeles en San Francisco. Op San Diego en Las Vegas kun je alleen vliegen met een tussenstop. Alle vier de steden worden met een tussenstop bedient door de grote luchtvaartmaatschappijen zoals: KLM, Delta, United, US Airways, British Airways en anderen.

Beveiliging

Voor vertrek naar Amerika dien je een afreisauthorisatie via internet aan te vragen (ESTA). Hierover lees je meer op de reisinformatie pagina. Je zal merken dat bij het reizen naar Amerika de beveiliging allemaal wat strikter is geregeld, dan wanneer je binnen Europa reist. Zo moet je bijvoorbeeld bij een tussenstop je koffer eerst van de band halen en dan zelf weer inchecken bij de balie van de luchtvaartmaatschappij. Dat klinkt omslachtig maar in de praktijk is dat goed geregeld.

Vliegtickets naar Californie boeken

Als je eenmaal je reisschema hebt bepaald dan kun je op zoek gaan naar de goedkoopste tickets. Dit doe je in eerste instantie door een aantal aanbieders van vliegtickets te vergelijken. Ik heb een overzicht samengesteld van een aantal betrouwbare vliegticketaanbieders die ik altijd raadpleeg.

Tot slot heb ik een overzicht gemaakt van handige tips voor het boeken van de goedkope vliegtickets.