Logo Californie-Vakantie.nl

Lake Tahoe

Lake Tahoe - Emerald BayLake Tahoe is een groot meer gelegen op de grens tussen Californië en Nevada. Lake Tahoe, wat een zoetwatermeer is, wordt volledig omringd door bergen. Mede door deze prachtige natuur vormt het meer het gehele jaar door een trekpleister voor toeristen. Zo komen in de zomer toeristen naar Lake Tahoe om te watersporten en te wandelen en fietsen en in de winter is het een populaire wintersportbestemming. Aan de kant van Nevada ligt een aantal grote casino's. Je kan Lake Tahoe bereiken met het vliegtuig, de trein of met de auto. Vanuit Sacramento is het ongeveer 2 uur rijden. Als je eenmaal met de auto gearriveerd bent is het zeker de moeite waard om een stuk langs de prachtige kustlijn van het meer te rijden.

Zomeractiviteiten

Lake Tahoe is het hele jaar door populair bij de toeristen. In de zomer komen veel toeristen naar Lake Tahoe om af te koelen aan het water en te kamperen. Je ziet dan ook veel bootjes, waterskiërs, zwemmers, parasailing, kanovaren, duiken, jetskis en andere watersporten. Uiteraard vind je langs de kustlijn overal eet- en drinkgelegenheden en vaak worden daar ook spullen verhuurd voor de diverse watersporten.

De prachtige natuur van Lake Tahoe leent zich erg goed voor wandelen en fietsen. Je vindt er dan ook vele routes voor zowel fietsers als wandelaars. De routes variëren sterk in lengte, moeilijkheidsgraad en popularitiet. Een mooi voorbeeld van zo'n route is de Tahoe Rim Trail. Deze populaire route is prachtig om te wandelen, maar ook mountainbiken en paardrijden zijn toegestaan. Voor meer informatie: Tahoe Rim Trail.

Tot slot vind je in de omgeving van Lake Tahoe ook heel veel prachtige golfbanen.

Wintersport in Lake Tahoe

Gedurende het skiseizoen komen veel toeristen uit Californie en Nevada naar Lake Tahoe om te skiën. Lake Tahoe staat bekend om zijn prachtige vergezichten. De meeste van de skiresorts liggen aan de noordzijde van het meer, nabij Truckee. Enkele van de populairdere skigebieden zijn Heavenly Mountain Resort, Squaw Valley en Alpine Meadows. Naast skiën kun je natuurlijk ook snowboarden, snowtubing, cross-country skiën en rijden op een sneeuwmobiel.

Wintersportreizen naar Lake Tahoe

Vanuit Nederland zijn er diverse organisaties die wintersportreizen naar Lake Tahoe aanbieden:

Verblijf Lake Tahoe

Je kan natuurlijk ook je eigen reis naar Lake Tahoe samen stellen door eenvoudig een vlucht te boeken, een auto te huren en een hotel te reserveren. Hieronder enkele tips voor je verblijf in Lake Tahoe: