Logo Californie-Vakantie.nl

Reizen met kinderen naar Californie

Californië is bij uitstek geschikt als een vakantiebestemming met kinderen. Het klimaat is heerlijk, er is heel veel te doen voor kinderen en de voorzieningen zijn vergelijkbaar met die van Nederland. Op deze pagina vind je informatie en tips om je vakantie met je kinderen naar Californië tot een succes te maken!

Samen de wereld ontdekken met Riksja Family Amerika
Riksja Family Amerika biedt individuele reizen aan die geheel afgestemd zijn op gezinnen met kinderen. Leer surfen in Californië of verblijf op een echte cowboyranch. Je verblijft sfeervol in kleinschalige hotels en unieke excursies zijn inbegrepen. Zo zie je Amerika niet alleen van achter de autoruit, maar stap je zelf de filmset in. De reisspecialisten van Riksja Family Amerika hebben zelf met hun kinderen door Amerika gereisd, ze helpen je graag bij het bouwen van jullie eigen familiereis.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt zeker als je met kinderen reist. Reizen is al stressvol genoeg, dus als je goed voorbereid bent dan kun je je meer richten op de leuke dingen en het genieten. Daarnaast: als je kinderen het naar hun zin hebben, dan heb jij het ook naar je zin, toch?

Hoogseizoen of laag seizoen?

Als je leerplichtige kinderen hebt (5 jaar en ouder) dan ben je gebonden aan de schoolvakanties en dan zul je dus meestal op vakantie moeten gaan in het hoogseizoen; in Californië zijn dat de maanden juli en augustus. In die maanden is het dan ook erg druk in de nationale parken en in de pretparken. Hou er ook rekening mee dat reizen op de bonnefooi dan een stuk lastiger is en dat je vaker zal moeten reserveren om zeker te zijn van een hotelkamer. In mei en september daarentegen is het rustiger, liggen de prijzen wat lager en is het klimaat milder. Kortom, het verdient de voorkeur om buiten het hoogseizoen te gaan, maar als je je van te voren instelt op wat langere wachttijden en wat hogere prijzen dan heb je ook in het hoogseizoen een geweldige vakantie!

Paspoort

Iedere reiziger naar Amerika is verplicht om een geldig paspoort te kunnen overleggen. Dat geldt dus ook voor (kleine) kinderen en baby's. Een kind kan dus niet meereizen op een paspoort van één van de ouders. Het paspoort moet minimaal geldig zijn voor de duur van de reis.

Wat neem je allemaal mee op vakantie?

Een belangrijke vraag, want het is vervelend als je op Schiphol en je ontdekt dat je iets belangrijks bent vergeten. En om dat te voorkomen nemen we vaak veel te veel mee; zeker als we met kinderen reizen. Bedenk goed bij alles wat je inpakt of je het ook daadwerkelijk nodig hebt. Vergeet niet dat je bijna alles in Amerika kan kopen wat je hier ook kopen. Mocht je twijfelen of je iets wel echt nodig hebt, overweeg dan om het thuis te laten en indien nodig daar te kopen. Hoe minder je meeneemt, des te meer kun je mee terug nemen aan aankopen en souvenirs! Op internet vind je diverse handige paklijsten.

Vliegen met (kleine) kinderen

Veel ouders zien op tegen een lange vliegreis met kinderen, maar met een beetje voorbereiding en wat handige tips gaat de vlucht vaak zo voorbij. Hieronder vind je wat praktische informatie en tips voor het vliegen met kinderen.

Vliegen met een baby

Als je gaat vliegen met een baby, dan is het goed om te weten dat je babymelk gewoon mag meenemen. Het is wel zo netjes om even aan te geven bij de security dat je meer vloeistof bij je hebt dan is toegestaan.

Met een baby mag je meestal als één van de eersten het vliegtuig in. Maak hier gebruik van. Je hebt zo meer tijd om jezelf en de kleine te installeren, zonder dat andere passagiers op je hoeven te wachten. Vraag ook meteen aan de stewardess of ze een flesje melk kan opwarmen. Dat flesje kun je dan geven tijdens het opstijgen. Je kindje is dan afgeleid en door het slikken is de kans op oorpijn minder. Geef het flesje niet te vroeg, anders is het al op voordat het echte opstijgen is begonnen.

Vaak zijn er op lange vluchten speciale babywiegjes beschikbaar. Informeer hier naar bij het boeken van je vlucht. Tot slot is het een goed idee om na het landen als één van de laatste het vliegtuig te verlaten. Je hoeft je dan niet opgejaagd te voelen door andere passagiers. Daarnaast staat je kinderwagen dan al op je wachten bij het uitstappen.

Oorpijn

Veel kinderen hebben last van oorpijn tijdens het vliegen en dan met name tijdens het stijgen en dalen. Dit komt door de luchtdrukverschillen die worden veroorzaakt door het stijgen en dalen en de nog niet volledig ontwikkelde oorbuisjes van kinderen. Slikken of geeuwen kan helpen de oorpijn te verminderen. Het beste kun je dus je kind wat te drinken geven tijdens het stijgen en dalen.

Tips om kinderen bezig te houden tijdens de vlucht

Als kinderen kunnen slapen tijdens de vlucht is dat ideaal. Tijdens een nachtvlucht willen de meeste kinderen wel slapen, maar bij een dagvlucht is dat vaak lastiger. Zorg er in ieder geval voor dat je kind voor het aan boord gaan lekker zijn energie kwijt kan. Zo is je kind al moe voor het boarden en daarmee vergroot je de kans dat hij of zij een slaapje kan doen. Als je kind echter niet kan of wil slapen dan kun je ze het beste vermaken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een aantal kleine kadootjes mee te nemen en die aan je kind te geven als hij of zij zich verveeld. Ik heb dit zelf uitgeprobeerd en het werkt erg goed. Bij de Action kun je heel goed kleine, goedkope speeltjes vinden. Wat ook goed werkt is een tablet mee nemen met daarop de favoriete filmpjes van je kind.

Eten en drinken

Amerika staat natuurlijk bekend om zijn fast food restaurants. Toch betekent dit niet dat je kids 3 weken lang alleen maar fast food zullen eten. Ten eerste vind je in Californië allerlei soorten restaurants bijvoorbeeld Japans of Italiaans. Je kan ook heel goed boodschappen doen bij een Amerikaanse supermarkt om een wat gezondere lunch te maken. Hou er tegelijkertijd rekening mee dat het ook voor je kids vakantie is en dat hoe relaxter de sfeer is, hoe meer jij en je kinderen zullen genieten van de vakantie!

Tips voor kindvriendelijke uitstapjes

De bekende pretparken als Disneyland zijn natuurlijk een feest voor de kids. Er zijn echter ook minder bekende kindvriendelijke pretparken zoals Legoland California, Safari West en Gilroy Gardens. Daarnaast hebben de meeste musea net als in Nederland een speciaal kids programma om kinderen al spelenderwijs iets bij te brengen.