Logo Californie-Vakantie.nl

Autohuur Californie - Informatie & Tips

Autohuur Californie

De leukste en comfortabelste manier om Californië te ontdekken is door rond te reizen met een auto of camper. Je bent met een huurauto namelijk zeer flexibel, omdat je kan gaan en staan waar je wilt. Daarnaast: het auto rijden in Californië is zeer aangenaam. De wegen zijn groot en het verkeer is rustig, waardoor je snel en gemakkelijk gewend raakt.

De huurauto boek je bij voorkeur van te voren via Internet om zo de beste tarieven te kunnen krijgen. Ik boek zelf altijd via Alamo.nl vanwege de goede prijs en de goede service. En ik moet zeggen dat ik nog nooit problemen heb gehad.

Huurauto ophalen en inleveren

De huurauto haal je af bij aankomst op het vliegveld van bijv. Los Angeles. Meestal word je bij de uitgang van het vliegveld opgewacht door een busje van Alamo dat je vervolgens brengt naar de verhuurlokatie. Daar teken je dan voor de huurauto en betaal je de borg. Voor het betalen van de borg heb je wel een creditcard nodig, maar die kun je gemakkelijk aanvragen bij bijvoorbeeld VISA en is vaak het 1e jaar gratis. Denk eraan om voor je wegrijdt de auto te controleren op eventuele beschadigingen en die te melden bij Alamo.

Meestal lever je de huurauto ook weer in op de plaats waar je de auto hebt opgehaald. Het is ook mogelijk om de auto in te leveren op een andere lokatie maar daar zijn extra kosten mee gemoeid. Denk er wel aan om de auto met een volle tank af te leveren (je kreeg hem ook vol mee als het goed is). Mocht je dit zijn vergeten dan doet het verhuurbedrijf het wel voor je, maar je betaald dan een veel hogere prijs dan aan de benzinepomp.

GPS in Californie

Navigeren in Amerika is niet moeilijk. De infrastructuur is goed en de aanwijzingen zijn duidelijk. Maar met een navigatiesysteem is het allemaal net wat makkelijker. Je rijdt sneller naar je bestemming en kan minder snel verdwalen of per ongeluk in een achterbuurt terecht komen. Bij het boeken van een huurauto bij Alamo.nl kun je aangeven of je ook een GPS systeem wil huren.

Verzekeringen

Het is van groot belang om een goede verzekering af te sluiten bij het huren van een auto. Vaak is een "Collision Damage Waiver" inbegrepen in het huurbedrag. Dit houdt in dat je niet hoeft te betalen als je de auto beschadigt. De aansprakelijkheidsverzekering of "Liability Insurance" is vaak niet inbegrepen. Deze verzekering houdt in dat je niet hoeft te betalen als je iemand aanrijdt en hij/zij jou vervolgens aanklaagt. Zeker in Amerika is deze verzekering erg belangrijk. Bij Alamo.nl is deze verzekering inbegrepen.

Medebestuurders

Wil je de auto door meer dan 1 persoon laten besturen? Dat kan uiteraard, maar daar zijn extra kosten aan verbonden. Meestal is dat een bepaald bedrag per persoon per dag. Informeer hier naar bij het ophalen van de huurauto in Californië.

Minimum leeftijd en de "Underage Fee"

De minimum leeftijd om een auto te mogen huren is 21. Voor bestuurders in de leeftijd van 21 tot 24 wordt een "Underage Fee" in rekening gebracht. Dit is een toeslag die behoorlijk kan oplopen en die ter plekke moet worden voldaan.

Internationaal Rijbewijs

De Amerikaanse ambassade raadt aan om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Dit is voornamelijk voor vertalingsdoeleinden. Zie ook dit onderwerp op het Florida Forum: Internationaal Rijbewijs.

Tot slot

Lees voor je boekt altijd even de Algemene Voorwaarden, zodat je volledig op de hoogte bent van alle informatie en voorwaarden.