Logo Californie-Vakantie.nl

Death Valley

Death Valley is een woestijngebied gelegen in het oosten van Californië op de grens met Nevada, ongeveer 3½ uur rijden van Las Vegas. Het is de heetste, droogste en laagste plaats in Amerika. Dit komt omdat er tussen de Stille Oceaan en Death Valley in een aantal bergruggen ligt. Hierdoor regent het er haast nooit.

Beste tijd om Death Valley te bezoeken

Death Valley wordt vooral gezien als een winterpark, maar uiteraard kun je het op elk moment bezoeken. De beste tijd om te gaan is waarschijnlijk de lente. Het is er dan warm en zonnig en als de winter ervoor wat regen heeft gebracht dan heb je een goede kans om de "wildflowers" in bloei te zien. Vooral tijdens de lentevakantie (spring break) kan het erg druk zijn in Death Valley National Park.

In de zomer is het eigenlijk te heet om het park te bezoeken, maar toch komen er dan nog relatief veel bezoekers. De meeste rijden dan alleen maar met de auto langs de hoofdattracties omdat het eigenlijk te heet om iets anders te doen.

Death Valley verkennen

Death Valley National Park beslaat bijna 14.000 km². Er is dus genoeg te ontdekken! Hieronder vind je de populairste trekpleisters van het park. De meeste zijn goed toegangkelijk, maar sommige kun je alleen te voet of over onverharde wegen benaderen.

Furnace Creek

Furnace Creek ligt in het midden van Death Valley. Hier ligt ook het bezoekerscentrum, een golfbaan en het Furnace Creek Inn and Ranch Resort dat vanaf een klein plateau uitkijkt op de vallei.

Badwater

Badwater - Death ValleyDit is een grote zoutvlakte met daarin het laagste punt van Noord Amerika (bijna 95m onder de zeespiegel). Het is één van de heetste plekken op aarde. Soms ontstaat er een (tijdelijk) meer na hevige regenbuien.

Sand Dunes

Prachtige zandduinen ten noorden van Stovepipe Wells. De duinen komen aan hun klassieke vorm door de wind. Tevens leven hier diverse dieren zoals hagedissen, de ratelslang en de coyote.

Golden Canyon

Deze canyon is genoemd naar de prachtige kleur van zijn wanden. Vooral in de middag komen de kleuren goed tot hun recht. Er was ooit een verharde weg maar die is door een storm weggevaagd, zodat je nu alleen nog te voet de canyon kunt bezichtigen.

Dante's View

Dante's View - Death ValleyDe mooiste view van het park. Vanaf deze top (1700m hoog) heb je een schitterend uitzicht over het zuidwesten van Death Valley National Park.

Zabriskie Point

Een van de meest beroemde uitzichtpunten van Death Valley met zicht over de lemen heuvels van Golden Canyon. Bekend om zijn schitterende zonsopkomsten en zonsondergangen.

Artist's Palette

Artist's Palette - Death ValleyPrachtige heuvels op de wand van de Black Mountains. In de heuvels zie je een pallet van verscheidene kleuren die ontstaan zijn door oxidatie van verschillende metalen. De kleuren zijn op hun mooist aan het einde van de middag.

Scotty’s Castle

De Death Valley Ranch (Scotty's Castle) biedt een kijkje in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. Walter Scott claimde dat hij deze enorme villa had gebouwd met geld dat uit zijn geheime mijn kwam. In werkelijkheid was het het vakantiehuis van zijn rijke vrienden. Er zijn dagelijkse tours van dit mooie moorse kasteel.

Ubehebe Crater

Ubehebe Crater - Death ValleyOngeveer 3000 jaar geleden is deze krater ontstaan door een enorme vulkanische explosie. De krater is meer dan 1½ km in omtrek en zo'n 200m diep. De krater is goed zichtbaar vanaf de weg, maar voor diegenen die de krater van dichtbij willen zien: dat kan alleen te voet.

Stovepipe Wells

Stovepipe Wells is een klein plaatsje; naar verluid het eerste toeristenoord in Death Valley. Er is een motel met een zwembad, een bezinestation, een ranger station en een restaurant. Vlakbij Stovepipe Wells vind je grote zandduinen (de Sand Dunes).