Logo Californie-Vakantie.nl

Bezienswaardigheden Californie

Californië, de staat met de meeste inwoners van Amerika, kent uiteraard heel veel bezienswaardigheden. Tijdens je rondreis door het westen van Amerika zul je ze vast niet allemaal kunnen bezoeken. Daarom heb ik de leukste en belangrijkste bezienswaardigheden van Californië hier op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk voor jezelf kan bepalen welke hoogtepunten je absoluut niet wilt missen.

Heb je zelf nog een leuke bezienswaardigheid van Californië die je hier zou willen terugzien? Ik hoor het graag!

San Francisco

Een rondreis door Californië is niet compleet zonder een bezoek aan San Francisco. Enkele hoogtepunten van deze stad zijn: de Golden Gate Bridge, Chinatown, Alcatraz, de wijk Haight-Ashbury, Lombardstreet, Union Square, de kabeltrams, Fisherman's Wharf, en Alamo Square. Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in San Francisco!

Los Angeles - a City of Angels

Los Angeles, ook wel L.A., is de tweede grootste stad van Amerika. Uiteraard vind je hier dus ook de nodige bezienswaardigheden. Deze mag je zeker niet missen: een bezoek aan Hollywood en Beverly Hills, een filmset bezoeken van bijvoorbeeld Universal Studios, de stranden van Malibu en Venice, Chinatown en Koreatown, het Getty Center en Disneyland. Voor een uitgebreid overzicht: hoogtepunten van Los Angeles.

Disneyland - The Happiest Place on Earth!

Het Disneyland pretpark ligt in Anaheim, ten zuiden van Los Angeles en trekt jaarlijks vele miljoenen bezoekers. Als je een fan bent van pretparken, dan mag je deze zeker niet overslaan!

Yosemite National Park

Yosemite National Park is een natuurpark gelegen in het oosten van Californië. Het park staat bekend om zijn watervallen, enorme granieten rotsen, reuze Sequoia bomen en biologische diversiteit.

Death Valley National Park

Death Valley is het heetste en droogste National Park van Amerika. Door de geografische ligging regent het in dit woestijngebied haast nooit. Er zijn diverse trekpleisters te bezoeken in dit park waaronder: Furnace Creek, Badwater en Dante's Peak.

Lake Tahoe

Lake Tahoe is een groot zoetwatermeer gelegen op de grens tussen Californië en Nevada. De natuur en de uitzichten zijn er adembenemend mooi. Gedurende de winter kun je er skieën op een van de vele pistes en in de zomer is het meer erg populair onder badgasten. Uiteraard behoort fietsen en wandelen door de prachtige natuur ook tot de mogelijkheden.

Alcatraz Island

Alcatraz is een rotsachtig eiland in de baai van San Francisco dat beroemd is geworden door de gevangenis die er op is gebouwd. De gevangenis zelf is in de jaren 60 gesloten en intussen is het een veel bezochte trekpleister geworden van California.

Golden Gate Bridge in San Francisco

De Golden Gate Bridge is een hangbrug over de Golden Gate aan de opening van baai van San Francisco. De brug is ongeveer 2.7 kilometer lang. Mocht je je toevallig afvragen hoe de brug eruit ziet, kijk dan naar het logo van deze site!

Fisherman's Wharf

Fisherman's WharfFisherman's Wharf is een beroemde wijk van San Francisco. Oorspronkelijk was het een oude zeemansbuurt maar nu is het een toeristische attractie met vele restaurants, winkels en clubs. Je vind er onder andere Pier 39, een bekend winkelgebied van 2 verdiepingen hoog gebouwd op een pier.

Sea World San Diego

Sea World San Diego is één van de populairste bezienswaardigheden in California. Het is een enorm pretpark waarbij de nadruk ligt op dieren uit de oceaan. Je vindt er allerlei shows met dolfijnen, zeehonden, orca's, pinguïns en nog veel meer dieren. Maar tegelijkertijd heb je er ook diverse achtbanen en exposities over bijvoorbeeld schildpadden. Een bezoek zeker waard.

Napa Valley Wine Country

Als je van een lekker glaasje wijn houdt, dan mag een bezoek aan Napa Valley zeker niet ontbreken op je rondreis door Californië. Het wijngebied ligt ten noorden van San Francisco en kent een mild klimaat. Veel bezoekers combineren een wijnproeverij bij één van de 300 wijnhuizen met wat tijd om te relaxen in de prachtige, landelijke omgeving.

Hollywood & Beverly Hills

HollywoodHollywood is een district van Los Angeles en is gelegen ten noordwesten van downtown LA. Je vindt er onder andere de wereldberoemde Walk of Fame, het bekende Hollywood bord in de bergen, de Sunset Strip en het Griffith Observatory. Beverly Hills is een wijk gelegen nabij Hollywood die bekend staat om de vele pop- en filmsterren die er wonen.

Giant Redwoods

De "Giant Redwoods of California" is van de grootste bomensoorten ter wereld. Deze bomen, die je alleen in Californië vindt, kunnen wel 115m hoog worden, een omtrek hebben van 8m en 2.200 jaar oud worden! Een bezoek aan dit Redwood National Park is dan ook een aanrader.

Hearst Castle

Hearst Castle is een historisch landhuis dat eigendom was van de krantenmagnaat William Randolph Hearst. Het landhuis ligt op een heuvel met uitzicht over de Stille Oceaan halverwege Los Angeles en San Francisco. Het landhuis is enorm groot met onder andere 56 slaapkamers, 61 badkamers en een gigantisch buiten zwembad. Daarnaast kun je ook de vele kunstwerken bewonderen die zijn verzameld door Hearst.

Monterey Bay Aquarium

Het Montery Bay Aquarium, gelegen in Monterey (ten zuiden van San Francisco), is één van de grootste en meest gerespecteerde aquaria ter wereld. Hier vind je zo'n 550 verschillende plant- en diersoorten, maar het hoogtepunt is een gigantisch aquarium met onder andere haaien, grote tonijnen, maanvissen en zeeschildpadden.

Parker Dam

Parker DamDe Parker Dam ligt op de grens tussen Californië en Arizona. De dam is gebouwd in de jaren dertig en het is de diepste dam ter wereld omdat 72m van de 98m hoge dam onderwater ligt. De dam is voornamelijk gebouwd om energie op te wekken, maar doet ook dienst als waterreservoir. Het meer dat achter de dam is gevormd heet Lake Havasu.

Paramount Studio Tour

Als je een keer een tour wil doen van een filmset, dan kan dat heel goed bij Paramount Pictures. Zij bieden 2 tours aan: een regulier tour en een VIP tour. De reguliere Paramount Studio Tour duurt 2 uur en de VIP tour 4½ uur met een inbegrepen lunch. Tijdens de tour word je rondgereden in een karretje en kun je diverse sets van dichtbij bekijken. Het is echter niet mogelijk om "echte" filmopnames mee te maken.

Simon Wiesenthal Center

Het Simon Wiesenthal Center ligt in Los Angeles en is opgericht door Simon Wiesenthal die na de tweede wereldoorlog diverse ex-Nazi's opspoorde. In het SWC vind je onder andere het Museum of Tolerance waar jaarlijks zo'n 350.000 bezoekers komen. Naast het museum is er ook een bibliotheek met een collectie van 50.000 boeken en andere media. Het SWC spoort nog steeds ex-Nazi's op en heeft daarvoor Operation Last Chance gelanceerd.