Logo Californie-Vakantie.nl

Bezienswaardigheden in Los Angeles

Los Angeles, ook wel The City of Angels, heeft een wat minder goede naam dan bijvoorbeeld San Francisco. En dat is jammer want Los Angeles is eigenlijk een fantastische stad. Gelukkig is de stad bezig met een come-back en dat zorgt ervoor dat Los Angeles zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Het leuke van Los Angeles is, is dat het Amerika in het klein is, als het ware. Dit zie je zowel in de cultuur als in de natuur. Alle bevolkingsgroepen zijn in Los Angeles vertegenwoordigt: arm, rijk, mooi, lelijk, slim en minder slim, autochtoon en allochtoon. En in de natuur heb je aan de ene kant de prachtige stranden en aan de andere kant de besneeuwde bergtoppen. Hieronder heb ik de belangrijkste bezienswaardigheden van Los Angeles op een rijtje gezet. Sommige zijn wat verder weg dan anderen, maar dat komt ook omdat Los Angeles enorm uitgestrekt is.

Disneyland California

Een belangrijke bezienswaardigheid van California is Disneyland. Omdat Disneyland California kleiner is dan Disney World in Florida realiseren veel mensen zich niet dat Disneyland California eigenlijk het oorspronkelijke pretpark was dat Walt Disney voor ogen had. Het ligt op ongeveer een half uurtje rijden van Downtown LA. Voor meer informatie over dit pretpark kun je terecht op de Disneyland pagina van deze site.

Venice Boardwalk

De beroemde Venice Boardwalk (Ocean Front Walk) is een promenade langs het strand van Venice Beach, waar talloze straatartiesten een centje proberen bij te verdienen met hun show of verschijning. Het is een zeer levendige en kleurrijke bedoening: van muzikanten en slangebezweerders tot bodybuilders en rolschaatsers. Een leuke tip: een paar straten verder op liggen de Venice Canals, waar je een leuke wandeling (de Venice Canal Walk) kan doen door een mooie buurt met prachtige huizen.

The Getty Center

In het J. Paul Getty Center vind je een museum met een fantastische kunstcollectie (onder andere schilderijen van Van Gogh en Rembrandt). Het gebouwencomplex van het Getty Center staat boven op een heuvel vanwaar je op een heldere dag prachtig uitzicht hebt over Los Angeles. Naast dit uitzicht en de kunstcollectie is het Getty Center ook bekend vanwege de architectuur van de gebouwen en de kunstzinnig aangelegde tuinen. Tip: ga in de namiddag, dan is het wat minder druk.

Hollywood Walk of Fame

De Hollywood Walk of Fame bestaat uit ongeveer 2.500 stervormige terrazzo tegels die zijn ingelegd in het trottoir van Hollywood Boulevard. In de sterren staan onder andere de namen van bekende acteurs, muzikanten en regisseurs. De Walk of Fame beslaat een totale lengte van meer dan 2 kilometer.

Downtown LA

Downtown LA is het meest historische en fascinerende gedeelte van Los Angeles. Je vindt er onder andere oude architectuur in El Pueblo de Los Angeles (Historic District), prachtige muziek in het Walt Disney Concert Hall en kunst van wereldklasse in het Museum of Contemporary Art. Downtown LA is sterk aan het veranderen. Voorheen was er 's-avonds en 's-nachts weinig te doen en tegenwoordig bruist het er van de engerie en creativiteit. Naast de vele bezienswaardigheden kun je er ook heerlijk uit eten gaan: van kleine taco shops tot luxe restaurants met alles erop en eraan. Downtown LA is gemakkelijk te ontdekken met de voet of metro. De belangrijkste hoogtepunten van Downtown LA: El Pueblo de Los Angeles, Union Station, Walt Disney Concert Hall, Museum of Contemporary Art, Little Tokyo en South Park

Het strand van Malibu

Malibu is bekend over de hele wereld. Niet alleen vanwege de vele beroemdheden die er wonen, maar ook vanwege de natuur in de vorm van schitterende stranden met golven waarvan de meeste surfers alleen maar durven dromen. Filmsterren als Leonardo di Caprio, Jennifer Aniston en Britney Spears hebben hier een "huisje" in wat men ook wel de Malibu Colony noemt. Soms kun je een filmster zien vanaf het strand, maar ze zijn erg gesteld op hun privacy. Je haalt echter het meeste uit je bezoek aan Malibu door lekker naar het strand te gaan. De stranden El Matador, Zuma en Westward Beach zijn de mooiste stranden. In de weekenden kan het, net als in Nederland, erg druk zijn. Parkeren kan gratis, maar dan moet je geluk hebben. Anders kost parkeren tussen de $6 en $12.

Universal Studios Hollywood & CityWalk

Universal Studios opende zijn deuren in 1915 en is sindsdien een toonaangevende filmmaatschappij. De kans dat je hier echter een echte film- of televisieopname meemaakt is uiterst klein. Maar dat wil niet zeggen dat je het niet naar je zin zal hebben! Er zijn in dit pretpark vele leuke en spannende attracties te vinden zoals Jaws, Water World en Jurrasic Park. Universal CityWalk Hollywood is een entertainment promenade waar je kan genieten van live muziek, naar de bios gaan en lekker eten. Parkeren kost ongeveer $12 maar je kan ook met de metro komen (Red Line). Meer informatie over dit pretpark en voordelig entreekaartjes kopen: Universal Studios Hollywood

Rodeo Drive

Rodeo Drive is een bekend winkelgebied in Beverly Hills. De winkels liggen aan Rodeo Drive zoals de naam van het winkelgebied al doet vermoeden. Je vindt er voornamelijk dure kledingwinkels van designers, zoals Hugo Boss, Armani, Louis Vuitton, Versace en vele anderen. Vanwege de bekendheid van Rodeo Drive is het ook een trekpleister voor toeristen.

Santa Monica Pier

De Santa Monica Pier is al 100 jaar een bezienswaardigheid. Aan de pier vind je een attractiepark genaamd Pacific Park met een groot reuzenrad erbij. Daarnaast zijn er veel winkeltjes, restaurants, een amusementshal en het Santa Monica Pier Aquarium. Het uiteinde van de pier is een populaire plaats om te vissen. De pier is al in vele films te zien geweest: Titanic, Bean, Forrest Gump en recentelijk de film "2012".

Griffith Park

Griffith Park is een groot park gelegen aan de bergen van Santa Monica. Het is één van de grootste (stads)parken van Amerika en wordt ook wel het Central Park van Los Angeles genoemd. Het park is vernoemd naar de zakenman en filantroop Griffith J. Griffith die er in 1882 een struisvogelboerderij begon. Er is veel te zien en te doen in het park. Zo heb je er meerdere mooie golfbanen, een amfitheater, wandel- en paardrijroutes, het prachtige Griffith Observatory, de Los Angeles Zoo, een miniatuur spoorweg, Walt Disney's Carolwood Barn en het Travel Town Museum. Vanuit het park kun je ook het wereldberoemde Hollywood bord zien. Het park is open van 5:00 's-ochtends tot 22:30 's-avonds en er is meer dan voldoende parkeerruimte te vinden.