Logo Californie-Vakantie.nl

Yosemite Park: informatie, feiten en overnachtingen

Yosemite Park is het bekendste national park van California, zo niet heel Amerika. Yosemite National Park beslaat bijna 2.000 km² en is daardoor zeer divers qua landschap. Zo vind je er een door een gletsjer uitgeslepen vallei (de indrukwekkende Yosemite Valley), 3 enorme watervallen waaronder de grootste van Californië (Yosemite Falls, bijna 750 meter), 's-werelds grootste vrijstaande rots (El Capitan) en 's-werelds grootste en oudste bomen (de sequoia bomen). Kortom, een stukje natuur dat zo prachtig is, dat het in geen enkele rondreis door het westen van Amerika mag ontbreken!

Beste tijd om Yosemite Park te bezoeken

Yosemite Park: El CapitanYosemite Park kan zeer druk zijn, zeker in het hoogseizoen (juni, juli en augustus). De beste tijd om te gaan is dus buiten het hoogseizoen. Helaas kan dit niet altijd, maar de drukte mag geen reden zijn om Yosemite over te slaan. Probeer in de zomer Yosemite Valley te vermijden, aangezien het daar het drukst is. Bezoek daarintegen Tuolumne Meadows, een prachtige weide waar in de zomer de wilde bloemen in volle bloei staan of ga naar Glacier Point vanwaar je het meest schitterende uitzicht hebt over het park.

In de herfst is het ideaal vertoeven in het Yosemite park. Er zijn minder mensen en het park is nog volledig toegankelijk aangezien de wegen naar Tuolumne Meadows en Glacier Point pas in november sluiten. In de winter is het uiteraard nog rustiger. De sneeuw vormt dan een prachtig contract met de grijze, grauwe rotsen.

Wat betreft je verblijfsduur in Yosemite: om alles goed te kunnen zien heb je minimaal 2 volle dagen nodig, maar eigenlijk is 3 nog beter.

Yosemite National Park verkennen

Mocht je slechts 1 dag hebben om Yosemite te bezoeken dan kan ik de Yosemite Valley Floor Tour aanbevelen. Het is namelijk de enige manier om alle hoogtepunten van het park in 1 dag te bezoeken. Als je deze tour in de ochtend doet, dan heb je 's middags vrij om andere delen van het park te bekijken.

Yosemite Valley

Yosemite Valley is gigantisch groot (2km breed en 11km lang) en daarmee ook het hart van het park. In Yosemite Village vind je het Valley Visitor Center. Hier kun je kaarten van het park halen en je kan er heel veel informatie vinden over alles wat met het park te maken heeft. Een handige 1e stop dus! Je kan in Yosemite Village is ook het Yosemite museum gelegen.

De volgende hoogtepunten van Yosemite Valley moet je niet missen:

Glacier Point

Het is een eindje rijden (ong. 50km en alleen in de zomer) naar Glacier Point, maar het biedt de mooiste panorama's van het hele park. Van hier kun je alle hoogtepunten van Yosemite Valley goed zien. Verder zie in het westen en in het noorden nog meer prachtige panorama's van de omliggende natuur. De zonsopgang vanaf Glacier Point is, zoals je wel kan raden, zeer spectaculair.

Wawona - South Yosemite

In dit gedeelte van het park bevindt zich Mariposa Grove. Het ligt wat verder weg (55km, ong. 75 minuten rijden) in een rustiger gedeelte van het park. Hier vind je de enorme sequoia bomen. Deze bomen hebben een basis die soms wel 10m in diameter kan worden! De oudste boom heet Grizzly Giant en is 1 van de grootste sequoias in de wereld.

The High Country

Yosemite Park: Tuolumne MeadowsIn The High Country is het prachtige Tuolumne Meadows gesitueerd. In de zomer staan hier de wilde bloemen volop in bloei. Het ligt op een hoogte van ong. 2800m en daardoor blijft de sneeuw tot juni liggen. Zo heb je (in de zomer) het gevoel alsof het lente is! De weg (Tioga Road) naar Tuolumne Meadows duurt ongeveer anderhalf uur, maar is zo fantastisch mooi dat alleen de rit al de moeite waard is.

Uiteraard is het Yosemite National Park uitermate geschikt om te wandelen. Dit is ook zeker aan te raden, ook als je geen geoefend wandelaar bent. Er zijn zoveel wandelingen mogelijk dat er voor elk niveau wel iets bijzit. Er zijn ook wandelingen onder begeleiding van een ranger mogelijk. Laat je informeren hierover bij het Visitor Center.

Aanbevolen Yosemite hotels

Het belangrijkste aspect bij het kiezen van een hotel is de afstand naar Yosemite park. Alle hotels/motels hieronder liggen dichtbij het park. Yosemite View Lodge en Cedar Lodge liggen het dichtstbij en bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van een shuttle bus die je naar het park brengt als je de auto niet zou willen gebruiken.

Uiteraard zijn er nog meer hotels in en rondom Yosemite National Park.