Logo Californie-Vakantie.nl

Disneyland Californie

Disneyland Californie ligt in de plaats Anaheim in Orange County. Het is sinds jaar en dag de hoofdattractie van Californië en trekt als zodanig vele miljoenen bezoekers per jaar. Vanwege het vrolijke karakter van dit pretpark wordt Disneyland ook wel "The Happiest Place on Earth" genoemd.

Disneyland Californie tickets

Overzicht van Disneyland Californië

Disneyland CaliforniaDisneyland ligt op een gebied ter grootte van 75 hectare en bestaat uit 8 "lands" (een soort van themagebieden) van "nostalgie, kleur en lekkernij", zoals Disney het zelf omschrijft. Hieronder geef ik een korte beschrijving van de 8 themagebieden van Disneyland in California.

Main Street USA

Main Street USA is de hoofdstraat van het park. Hier vinden de dagelijkse optochten plaats met daarin de verschillende Disney figuren en de prachtige praalwagens. Aan Main Street USA vind je nog tal van kleinere attracties, maar ook winkels en restaurants. Aan het einde van Main Street USA bevind zich het Sleeping Beauty Castle.

New Orleans Square

In New Orleans Square waan je je in het French Quarter van New Orleans zoals het eruit zag in de 19e eeuw. Naast een uitstekend restaurant (Blue Bayou) vind je er ook topattracties als Pirates of The Caribbean en Haunted Mansion.

Frontierland

In Frontierland staat alles in het thema van het ruige en avontuurlijke Wilde Westen. Je kan er een heel leuk tochtje maken op de Mark Twain Steamboat. Maar als je meer spanning zoekt dan kun je de achtbaan proberen van Big Thunder Mountain Railroad waarbij je in een mijnwagentje door de tunnels van Big Thunder Mountain raast.

Critter Country

Naast Frontierland ligt Critter Country. Vroeger was dit een Indiaans dorp waar indianen shows gaven. Tegenwoordig is Critter Country meer geinspireerd door de bossen van het noordwesten van Amerika. Je vindt er naast het bekende Splash Mountain, waarbij je in een "boomstam" door het water wordt vervoerd, ook The Many Adventures of Winnie The Pooh.

Adventureland

Adventureland is gebaseerd op een exotische en tropische, maar fictieve plaats in de diepe jungles van Azie en Afrika. Het Indiana Jones Adventure is hier de belangrijkste attractie. Je wordt door Indiana Jones meegevoerd op een spannende rit vol onverwachte wendingen in een aangepast militair voertuig. Dit speelt zich allemaal af in één van de Lost Temples van Idiana Jones. Verder vind je hier Jungle Cruise (een safariboottocht door het oerwoud) en Tarzan's Treehouse.

Mickey's Toontown

Dit is de woonplaats van Mickey en Minnie Mouse. Uiteraard is de kans erg groot dat je hier Mickey en zijn vrienden ontmoet. Dit themagebied is voornamelijk geent op kleine kinderen.

Tomorrowland

In Tomorrowland staat, zoals de naam al doet vermoeden, alles in het teken van de toekomst. Over de loop der jaren is Tomorrowland vele malen aangepast om de voortschrijdende techniek bij te benen. Space Mountain is hier de populairste en bekendste attractie. Maar ook Honey, I Shrunk The Audience, Star Tours en Buzz Lighyear Astro Blasters zijn erg populair. In de zomer van 2007 is Finding Nemo Submarine Voyage toegevoegd als attractie, zeker ook een aanrader.

Fantasyland

In Fantasyland worden kinderdromen werkelijkheid. De vele attracties zijn geinspireerd door sprookjesfiguren als Peter Pan, Sneeuwwitje en Doornroosje. Hier vind je onder andere It's a Small World, Sleeping Beauty Castle, Dumbo The Flying Elephant en Mad Tea Party (de enorme ronddraaiende theekopjes).

Hoe lang moet je uittrekken voor Disneyland?

Disneyland California is een enorm groot pretpark en om alles op je gemak te kunnen bekijken moet je er minimaal 2 dagen voor uittrekken. Je kan dan bijvoorbeeld de 1e dag de hoofdattracties bekijken en de 2e dag de wat kleinere attracties. Als je er wat langer blijft is het wel zo prettig om een hotel te hebben wat een beetje in de buurt ligt. Als je na een lange dag in het park nog 1½ uur terug moet rijden dan ben je niet blij. Enkele betaalbare, goede hotels dichtbij Disneyland:

Uiteraard zijn er nog meer hotels in de buurt van Disneyland.

Tips voor je bezoek aan Disneyland

Een aantal tips voor een geslaagd bezoek aan Disneyland: