Californie-Vakantie.nl

Tips voor goedkope vliegtickets

De goedkoopste vliegtickets boeken. Er zijn zoveel factoren om rekening mee te houden en er zijn zoveel vliegticketaanbieders dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hierdoor is het haast onmogelijk om het allergoedkoopste vliegticket naar een bepaalde bestemming te boeken. Maar het is wel degelijk mogelijk om er voor te zorgen dat je niet te veel betaald voor je vliegticket naar Californië! Dat doe je heel eenvoudig door een aantal slimme tips in acht te nemen:

  • Wees flexibel: je kan soms €100 of meer uitsparen door gewoonweg een dag eerder of later te vertrekken. Ook loont het vaak de moeite om te kijken of vliegtickets vanaf bijvoorbeeld Brussel of Dusseldorf niet veel goedkoper zijn. Hetzelfde geldt voor vliegtickets met een tussenstop. Een overnachting in bijvoorbeeld Atlanta kost je misschien €60, maar als je daarmee €150 uitspaart... Ook twee enkele tickets boeken in plaats van een retour ticket kan je soms een behoorlijke besparing opleveren.
  • Boek je vliegtickets op het goede moment: de algemene consensus is dat 3 tot 4 maanden van tevoren de beste tijd is om vliegtickets te boeken. En wat is dan de goedkoopste dag om te vliegen? Uit onderzoek blijkt dat de dinsdag en woensdag het goedkoopst zijn en de zaterdag het duurst. En is er ook een dag in de week waarop je het beste je vliegtickets kan boeken? Ja, ook hier geldt: vermijdt het weekend wanneer iedereen vrij is en op internet zit. Boek je vliegtickets dus doordeweeks tijdens kantooruren.
  • Heb geduld: soms proberen luchtvaartmaatschappijen je op hun websites over te halen met waarschuwingen dat er nog maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar is. Ga hier niet op in; vaak verandert het aantal beschikbare stoelen van dag tot dag.
  • Let op de extra kosten: in een poging om steeds meer te verdienen proberen luchtvaartmaatschappijen extra kosten zoals reserveringskosten, bagagekosten en kosten voor het betalen met een creditcard in rekening te brengen. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van een vliegticket dus veel hoger uitvallen dan de prijs die het eerst werd getoond. Let ook op dat er geen overbodige extra's standaard zijn aangevinkt.
  • Vergelijk de prijzen bij de vliegticketaanbieders: er zijn heel veel aanbieders van vliegtickets. Ik heb de bekendste en betrouwbaarste op een rijtje gezet: vliegtickets naar Californië boeken.