Californie-Vakantie.nl

Creditcard

Een creditcard is vaak onmisbaar op vakantie naar Amerika. Bijvoorbeeld bij het betalen van de borg van de huurauto of in het hotel. Soms kan dit ook wel cash, maar dan moet je vaak met honderden dollars over straat met alle risico's van dien. Het is dus verstandig om voor je reis naar Californië een creditcard aan te vragen. Gelukkig is dat niet moeilijk en voor het eerste jaar meestal gratis, zodat je na je vakantie eventueel de kaart weer kan opzeggen.


Tips bij het gebruik van een creditcard

  • Pinnen met een creditcard is vaak prijzig door de hoge transactiekosten. Dit kun je dus het beste doen met je betaalpas.
  • Ook lenen met een creditcard is duurder door de hoge rente die in rekening wordt gebracht. Het is dus verstandig om alle aankopen aan het eind van de maand in één keer van je normale bank- of girorekening te laten afschrijven. Op die manier betaal je geen rente.
  • Creditcards hebben standaard een bepaalde limiet (bijv. € 2.500). Deze is eventueel op te hogen, mocht je daar behoefte aan hebben.
  • Hou tijdens je vakantie het nummer van de creditcardmaatschappij bij de hand. Mocht je de kaart onverhoopt verliezen, dan kun je die in ieder geval snel laten blokkeren.